فرمولاسیون رایگان واکس کفش /فرمول پولیش کفش

امتیاز کاربران
ضعیفعالی 

 

فرمول رایگان واکس کفش 

 

صابون مول 10

روغن سیلیکون

اسید اولوئیک

استایرن

موم زنبور عسل

مقاومت حرارتی

غلظت دهنده

دوده

 

 فرمول فوق جهت دانشجویان گرامی درج شده است.

جهت دریافت فرمول اقتصادی / با کیفیت/ مناسب تولید در ایران با ما در تماس باشید.

 

چند فرمول رایگان در پایین درج شده است.

جهت دریافت فرمول اقتصادی و با کیفیت جهت تولید در ایران با ما رد تماس باشید.

 

فرمول ساخت واکس کفش

امروزه افراد به ظاهر آراسته و شیک بسیار اهمیت می دهند و یکی از مواردی که توجه بسیاری را به خود جلب می کند کفش های تمیز و براق است و به همین دلیل افراد زیادی به خرید واکس کفش و یا تولید آن با استفاده از فرمول واکس کفش روی آورده اند و واکس کفش یک محصول است.

طریقه تولید واکس چرمی

 

واکس کفش در این دوران بسیار محبوب شده است. به طور کلی موم به این معناست، ماده ای برای مالیدن بر روی جسم که تمیزی و درخشندگی را به همراه دارد. در حال حاضر دستگاه های واکس کفش برای رفاه حال مردم تولید شده است که به کمک فرمول واکس کفش به آن دست یافته اند و اگر دقیق تر نگاه کنیم برس های تعبیه شده در آن، رویه و کناره کفش را تمیز و براق می کند.

فرمول واکس کفش چیست؟

فرمول واکس کفش از موم، روغن خام، اتیلن گلیکول، صمغ های گیاهی، روغن و سقز ساخته می شود. فرمول واکس کفش در واقع برای کفش های ضد آب تولید می شوند. مدتی پس از ساخت این محصول، مردم متوجه شدند که کفش های آنها با واکس زیباتر و براق تر است، بنابراین کفش های براق در آن زمان رایج شد. موم زنبور عسل یا موم خرما از ورود آب جلوگیری می کند و ظاهری صاف و براق به کفش های چرمی می دهد اما برای چسبیدن به چرم موادی مانند لانولین، اتیلن گلیکول و چربی پشم را اضافه می کنند. این مواد همچنین به ترکیب موم‌ها، حلال‌ها و روغن‌ها با آب و ایجاد خمیر غلیظی شبیه کره کمک می‌کنند که استفاده از این خمیر موم‌مانند را روی کفش‌ها آسان‌تر می‌کند.

 

فرمول ساخت واکس کفش

فرمولاسیون ساخت واکس کفش

به طور کلی تا به امروز 3 روش فرمول واکس کفش وجود دارد که در ادامه به بررسی هریک از آنها خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید.

 

اولین فرمول واکس کفش

۴ لیتر روغن تربانتین،۱۰۰ گرم موم کارنوبا، ۴۰۰ گرم موم زرد، ۶۰۰ گرم آب جوش. 

 

فرمولاسیون تولید واکس

در مرحله اول فرمول واکس کفش موم ها را به طور کامل ذوب کنید و از روی حرارت کنار بگذارید، سپس همزمان آب داغ را بیفزایید و به صورت مرتب هم بزنید ، در اخر روغن تربانتین را به این مواد اضافه کنید.

آموزش رایگان تولید واکس کفش

دومین فرمول واکس کفش

برای ساخت این محصول به  ۳ کیلو گرم موم زرد، ۱۰ کیلو گرم موم کارنوبا ، ۱ کیلو گرم اسید اولئیک، ۴۵ کیلو گرم روغن تربانتین، ۴ کیلو گرم عاج سیاه، ۵ کیلو رنگ مشکی حل شدنی روغن و۱ کیلو گرم استارین نیاز دارید. 

 

در مرحله اول فرمول واکس کفش موم زرد، کارنوبا و استارین را ذوب کنید، رنگ مشکی را با اسید اولئیک ترکیب کرده و آهسته تربانتین و مرکب عاج را به آن اضافه کنید. در مرحله اخر این دو بخش را با هم ترکیب کنید.

 

روش تولید واکس کفش

سومین فرمول واکس کفش

۴۰ کیلو گرم روغن تربانتین، ۲ کیلو گرم صابون، ۱۸ کیلو گرم موم زرد،۴۰ لیتر آب و رنگ مشکی یا قهوه ای حل شدنی در روغن به میزان لازم.

 

در مرحله اول فرمول واکس کفش، موم ها را روی شعله ملایم حل کنید و روغن تربانتین را به آن اضافه کنید. پس از آن آب و صابون حل شده داغ را مقدار کمی به محلول اضافه نمایید و به صورت مرتب هم بزنید و در مرحله آخر رنگ مد نظر خود را به آن اضافه کنید.

 

نکات حائز اهمیت برای فرمول واکس کفش

برای ساخت فرمول واکس کفش ابتدا باید یک حلال مناسب انتخاب کنید. در گذشته برای این منظور از حلال نیتروبنزن استفاده می شد. اما به دلیل تاثیر نامناسبی که روی چرم می گذارد، استفاده از آن در آینده رونق چندانی نداشت. در حال حاضر از روغن سقز به عنوان حلال استفاده می شود اما در برخی موارد به دلیل گرانی این محصول از پارافین مایع یا نفت به جای آن استفاده می شود که قطعا کیفیت واکس کفش را کاهش می دهد. 

 

در تعیین ماده حلال فرمول واکس کفش باید شرایط زیر رعایت شود:
  • نقطه جوش آن باید نزدیک به نقطه جوش سقز باشد.

  • اگرچه قابلیت تبخیر آن زیاد است، اما با چند بار باز و بسته شدن درب قوطی، محتویات داخل آن خشک و بی مصرف می شود. اگرچه توانایی تبخیر آن کم است، اما باعث تاخیر در فرآیند واکس زدن می شود و از صیقلی شدن چرم جلوگیری می کند.

  • قابلیت ذوب آن برای سایر مواد در تولید واکس کفش و حفظ آنها در دماهای مختلف

  • علاوه بر مواد ذکر شده در واکس ها باید از روغن مناسبی استفاده شود که جایگزین مناسبی برای چرم طبیعی است. برای این منظور همیشه به اندازه کافی از لانولین، استئارین، اولئین و مقداری روغن گیاهی استفاده می کنند.

 

این واکس چرمی خانگی برای کفش فرموله شده است، اما می توانید آن را روی سایر محصولات چرمی مانند کیف و کمربند نیز استفاده کنید. برای استفاده از آن، ابتدا کفش های خود را تمیز کنید، سپس یک لایه نازک از محصول را بمالید. اجازه دهید واکس حداقل یک ساعت خشک شود قبل از اینکه مواد اضافی را با یک پارچه نرم پاک کتولید واکس چرمنید.

 

هنگامی که در شرایط بهداشتی بهینه ساخته شود، حداقل شش ماه حفظ می شود.

 

تعدیل قیمت واکس داشبرد با حفظ کیفیت

تولید پوشش سنگ+طریقه ساخت واکس سنگ+واکس نما+فرمول پوششی جهت انواع سنگ+فرمولاسیون پوشش دهنده سنگ

ساخت واکس غلیظ لاستیک و داشبرد/تولید واکس ژله ای/فرمول واکس لاستیک و داشبرد/فرمولاسیون واکس داشبرد

ساخت واکس چوب/فرمول براق کننده چوب/فرمولاسیون جلا دهنده چوب

طریقه ساخت واکس لاستیک غلیظ و معمولی

فرمول (رایگان) واکس براق کننده برگ گل گیاه/تولید افشانه گل های خانگیفرمول محصولات خودرویی+فرمول دوراکلین اتومبیل+فرمولاسیون واکس داشبرد+روش تولید واکس تایر+ساخت انواع شامپو کارواش+فرمول واکس ژله ای لاستیک+آموزش واکس کرمی داشبرد+واکس اسپری

فرمولاسیون تولید*رایگان*واکس مو/براق کننده مو

فرمولاسیون رایگان واکس لاستیک+روش تولید واکس تایر+فرمول ساخت انواع واکس

فرمول رایگان تولید سرامیک خودرو /روش ساخت آسان و تضمینی محصولات نانو اتومبیل

 

اسید اولئیک

  •  

اسید اولئیک یک اسید چرب است که به طور طبیعی در انواع چربی ها و روغن های حیوانی و گیاهی وجود دارد . این روغن بی بو و بی رنگ است، اگرچه نمونه های تجاری ممکن است مایل به زرد باشند. از نظر شیمیایی، اولئیک اسید به عنوان یک اسید چرب امگا-9 تک غیراشباع طبقه بندی می شود که به اختصار با عدد لیپیدی 18:1 cis -9 و محصول اصلی Δ9 دساتوراز شناخته می شود . [2] دارای فرمول CH 3 −(CH 2 ) 7 −CH=CH− (CH 2 ) 7 −COOH . [3] [ صفحه مورد نیاز است] نام از کلمه لاتین oleum گرفته شده است که به معنای روغن است. [4] این رایج ترین اسید چرب در طبیعت است. [5] نمک ها و استرهای اسید اولئیک اولئیت نامیده می شوند . این بخشی از بسیاری از روغن ها است و بنابراین در بسیاری از غذاهای مصنوعی و همچنین برای صابون استفاده می شود.

اسید اولئیک

 
 

نام ها

نام ترجیحی IUPAC

(9 Z )-Octadec-9-enoic acid

نامهای دیگر

اسید اولئیک
(9 Z ) - اکتادسنوئیک اسید
Z ) - اکتادک - 9 - انوئیک اسید
cis -9 - اکتادسنوئیک اسید
cis -Δ 9 - اکتادسنوئیک اسید
18:1 cis-9

شناسه ها

شماره CAS

مدل سه بعدی ( JSmol )

ChEMBL

ChemSpider

اسیدهای چرب (یا نمک آنها) اغلب در سیستم های بیولوژیکی وجود ندارند. در عوض اسیدهای چرب مانند اسید اولئیک به عنوان استرهای آنها ، معمولاً تری گلیسیریدها ، که مواد چرب در بسیاری از روغن های طبیعی هستند، وجود دارند. اسید اولئیک رایج ترین اسید چرب تک غیراشباع در طبیعت است. در چربی ها (تری گلیسیرید)، فسفولیپیدهایی که غشاها را می سازند، استرهای کلسترول و استرهای موم یافت می شود . [6]

تری گلیسیرید اسید اولئیک اکثر روغن زیتون (حدود 70 درصد) را تشکیل می دهد. روغن زیتون بیش از 2% اسید اولئیک آزاد برای مصرف انسان درجه بندی می شود. [7] همچنین 59 تا 75 درصد روغن اسپند ، [8] 61 درصد روغن کانولا ، [9] 36 تا 67 درصد روغن بادام زمینی ، [10] 60 درصد روغن ماکادمیا ، 20 تا 80 درصد روغن آفتابگردان ، [11] 15 تا 20 درصد ، 3 ، 0 درصد روغن دانه انگور ، 3 تا 20 درصد از روغن دانه کنجد 14 درصد روغن دانه خشخاش. انواع اولئیک بالا از منابع گیاهی مانند آفتابگردان (80٪) و روغن کانولا (70٪) نیز توسعه یافته است. [11] Karuka حاوی 52.39٪ اسید اولئیک است. [12] در بسیاری از چربی های حیوانی به وفور وجود دارد و 37 تا 56 درصد چربی مرغ و بوقلمون، [13] و 44 تا 47 درصد گوشت خوک را تشکیل می دهد .

اسید اولئیک فراوان‌ترین اسید چرب در بافت چربی انسان است ، [14] و پس از اسید پالمیتیک ، دومین اسید چرب در کل بافت‌های انسان است .

تولید و رفتار شیمیاییویرایش کنید

بیوسنتز اسید اولئیک شامل عمل آنزیم استئاروئیل-CoA 9-دساتوراز است که روی استئاروئیل-CoA عمل می کند. در واقع، اسید استئاریک هیدروژنه می شود تا مشتقات تک غیراشباع، اولئیک اسید، تولید شود. [6]

اسید اولئیک تحت واکنش اسیدهای کربوکسیلیک و آلکن ها قرار می گیرد . در پایه آبی محلول است و صابون هایی به نام اولئات می دهد . ید در سراسر پیوند دوگانه اضافه می کند. هیدروژناسیون پیوند دوگانه مشتق اشباع شده اسید استئاریک را ایجاد می کند . اکسیداسیون در پیوند دوگانه به آرامی در هوا اتفاق می‌افتد و در مواد غذایی به‌عنوان خشک شدن و خشک شدن در پوشش‌ها شناخته می‌شود.

کاهش گروه کربوکسیلیک اسید باعث تولید اولیل الکل می شود . ازونولیز اسید اولئیک یک مسیر مهم برای رسیدن به اسید آزلائیک است . محصول مشترک اسید نانانوئیک است: [15]

17 C 8 CH=CHC 7 H 14 CO 2 H + 4 "O" → HO 2 CC 7 H 14 CO 2 H + H 17 C 8 CO 2 H

استرهای آزلائیک اسید در روانکاری و نرم کننده ها کاربرد دارند.

ترکیبات مرتبطویرایش کنید

ایزومر ترانس اولئیک اسید را الایدیک اسید یا ترانس 9-اکتادسنوئیک اسید می نامند. این ایزومرها خواص فیزیکی و بیوشیمیایی متمایز دارند. اسید الایدیک، فراوان ترین اسید چرب ترانس در رژیم غذایی، به نظر می رسد که تأثیر نامطلوبی بر سلامتی داشته باشد. [16] واکنشی که اسید اولئیک را به اسید الیدیک تبدیل می کند، الایدینیزاسیون نامیده می شود .

یکی دیگر از ایزومرهای طبیعی اسید اولئیک، پتروسلینیک اسید است .

در تجزیه و تحلیل شیمیایی، اسیدهای چرب با کروماتوگرافی گازی مشتقات متیل استر آنها جدا می شوند. روش دیگر، جداسازی ایزومرهای غیر اشباع با کروماتوگرافی لایه نازک آرجنتاسیون امکان پذیر است . [17]

در اتنولیز ، متیل اولئات ، متیل استر اسید، به 1-دسن و متیل 9- دسنوات تبدیل می شود : [18]

 

اسید اولئیک

اسید اولئیک اصلی ترین اسیدهای چرب غیر اشباع در بافت خوک است و می تواند از طریق رژیم غذایی یا سنتز de novo تامین شود، که دومی منبع اصلی است.

از جانب: لیپیدها و روغن های خوراکی ، 2020

 

درباره این صفحه

 

اسید اولئیک

سرجیو لوپز ، ... فرانسیسکو جی جی موریانا ، در زیتون و روغن زیتون در سلامت و پیشگیری از بیماری، 2010

خلاصه ناشر

شواهد حاصل از مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهد که نسبت بالاتری از اسیدهای چرب تک غیراشباع (MUFA) به ویژه اسید اولئیک در رژیم غذایی با کاهش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب (CHD) مرتبط است. برای دستیابی به این مزیت، روغن زیتون به عنوان منبع اصلی اسید اولئیک جایگزین مقدار مشابهی از چربی های اشباع شده و عدم افزایش تعداد کل کالری روزانه است.. تصور می شود که پایه های بیوشیمیایی اثر بهبودی اولئیک اسید، اصلاح غلظت لیپید و لیپوپروتئین پلاسما، مهار انعقاد، بهبود هموستاز گلوکز و کاهش التهاب و وضعیت اکسیداتیو در شرایط ناشتا باشد. اخیراً، مجموعه‌ای از شواهد افزایش یافته است که از این فرضیه حمایت می‌کند که متابولیسم چربی‌های رژیم غذایی پس از غذا نقشی سببی در پاتوژنز و پیشرفت CHD دارد . با این حال، ارتباط اسید اولئیک در مورد اسیدهای چرب اشباع (SFA)، به ویژه اسید پالمیتیکدر چربی های رژیم غذایی برای تأثیرگذاری بر فرآیندهای متابولیک پس از غذا تنها تا حدی شناخته شده است. نسبت اسید اولئیک و اسید پالمیتیک در روغن زیتون، در مقایسه با سایر چربی‌های رژیمی، می‌تواند مزایایی داشته باشد و به عنوان یک عامل تعیین‌کننده تغذیه‌ای، حداقل، برای تنظیم انعقاد و هموستاز گلوکز در طول حالت پس از غذا در نظر گرفته شود.

بررسی سالانه جهانی داده های جدید در مورد واکنش های جانبی دارویی

NH Choulis ، در عوارض جانبی داروها سالانه، 2011

استفاده می کند

اسید اولئیک یک اسید چرب امگا 9 تک غیر اشباع است که در منابع مختلف حیوانی و گیاهی یافت می شود. استرهای تری گلیسیرید اسید اولئیک اکثر روغن زیتون را تشکیل می دهند. اسید اولئیک به عنوان یک ماده کمکی در داروسازی و به عنوان یک عامل امولسیون کننده یا حل کننده در محصولات آئروسل استفاده می شود. ممکن است از پیشرفت آدرنولوکودیستروفی ، یک بیماری کشنده که بر مغز و غدد فوق کلیوی تأثیر می گذارد، جلوگیری کند و ممکن است به تقویت حافظه کمک کند [ 74 r ]. اسید اولئیک همچنین ممکن است مسئول اثرات کاهش فشار خون (یا کاهش فشار خون) روغن زیتون باشد [ 75 r ].

اسید اولئیک و مهار گلوکوزیل ترانسفراز

Shin-Geon Choi ، ... Hae-Ik Rhee ، در زیتون و روغن زیتون در سلامت و پیشگیری از بیماری، 2010

153.4 اولئیک اسید

اسید اولئیک ( cis -9-octadecenoic acid) یک اسید چرب امگا نه است و دارای فرمول C 18 H 34 O 2 (CH 3 (CH 2 ) 7 CHCH (CH 2 ) 7 COOH) است ( شکل 153.3 ). در بین تمام اسیدهای چرب طبیعی بیشترین توزیع را دارد و عملاً در تمام لیپیدها وجود دارد. این اسید چرب اصلی در روغن زیتون است که از میوه رسیده زیتون ( Olea europaea ) فشرده شده است. اسید اولئیک 55 تا 80 درصد روغن زیتون و 15 تا 20 درصد روغن هسته انگور را تشکیل می دهد.و روغن خولان دریایی ( لی، 1999 ). به طور کلی، روغن های خوراکی مانند روغن سویا ، روغن پالم و روغن ذرت حاوی حدود 10-40٪ اسید اولئیک هستند ( جدول 153.3 ). در این میان روغن زیتون حاوی ۷۵ درصد اسید اولئیک است که بیش از ۵ برابر روغن گلرنگ است . اسید اولئیک بهتر است از یک سبزی و به ویژه یک ماده اولیه مفید به دست آید. این یکی از منابع سالم چربی در رژیم غذایی محسوب می شود و معمولاً به عنوان جایگزینی برای منابع چربی حیوانی که دارای چربی اشباع بالایی هستند استفاده می شود .

 

برای دانلود تصویر در اندازه واقعی وارد شوید

شکل 153.3 . ساختار اسید اولئیک این شکل ساختار اسید اولئیک، یک اسید چرب تک غیراشباع را نشان می دهد. پیوند دوگانه cis است . این پیکربندی طبیعی رایج است.

 

جدول 153.3 . ترکیب اسیدهای چرب روغن های خوراکی ( شورای علم و فناوری، 2005 ).

 

اسید چرب

اسید پالمیتیک

اسید پالمیتولئیک

اسید استریک

اسید اولئیک

اسید لینولئیک

بقیه الف

SFA

USFA

روغن

MUFA

PUFA

زیتون

9.9

0.7

3.2

75.0

10.4

0.8

12.3

71.2

10.5

گلرنگ

7.3

 

2.6

13.4

76.4

0.2

9.4

12.7

72.5

سویا

10.3

0.1

3.8

24.3

52.7

8.7

14.0

23.2

57.4

ذرت

11.2

 

2.1

34.7

50.5

1.5

12.5

32.5

48.7

کلزا

4.0

0.2

1.7

58.6

21.8

13.7

6.1

57.4

30.7

نخل

44.2

0.3

4.5

39.3

9.6

2.0

47.6

37.6

9.4

پی، چربی حیوانی

25.6

3.3

17.6

43.0

3.3

7.1

45.5

46.2

3.4

گوشت خوک

25.5

3.7

12.1

42.5

9.8

5.1

39.5

45.5

10.3

این جدول ترکیب اسیدهای چرب و مجموع اسیدهای چرب اشباع یا غیراشباع روغن های مختلف را نشان می دهد. مخفف استفاده شده در جدول: SFA، اسید چرب اشباع. USFA، اسید چرب غیر اشباع؛ MUFA، اسید چرب تک غیر اشباع، PUFA، اسید چرب چند غیر اشباع.

آ

مجموع سایر اسیدهای چرب

روغن های تخصصی

ارنستو ام. هرناندز ، در لیپیدهای غذایی کاربردی، 2016

4.2.2 اسید اولئیک

اسید اولئیک (18:1) در برابر اکسیداسیون بسیار پایدار است و همچنین می تواند فعالیت آنتی اکسیدان ها و عوامل ضد پلیمریزاسیون را افزایش دهد. در ترکیب با آنتی اکسیدان هایی مانند توکوفرول ها ، می توان آن را با روغن های دیگر ترکیب کرد تا از اکسیداسیون جلوگیری شود. گزارش شده است که این ترکیبات اسید اولئیک و توکوفرول ها اثرات محافظتی بهتری نسبت به α-توکوفرول به تنهایی دارند (لامپی و کمال-الدین، 1998). همچنین گزارش شده است که جایگزینی ایزوکالری حدود 5 درصد انرژی از اسیدهای چرب اشباع شده با اسید اولئیک خطر بیماری عروق کرونر قلب را 20 تا 40 درصد کاهش می دهد، عمدتاً از طریق کاهش کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) (Kris-Etherton, 1999).). به طور کلی مشخص شده است که مصرف بیشتر اسید اولئیک و مصرف محدود چربی های اشباع مفید است و ممکن است به محافظت در برابر بیماری های قلبی عروقی کمک کند.

اسید اولئیک و آسیب ریه

Cassiano F. Gonçalves-de-Albuquerque ، ... Hugo C. Castro-Faria-Neto ، در کتاب راهنمای لیپیدها در عملکرد انسان، 2016

آسیب ناشی از اسید اولئیک از طریق القای مستقیم ریه

آسیب ریه با اسید اولئیک با فاز اولیه نکروز و ترومبوز میکروواسکولار مشخص می شود و به دنبال آن یک مرحله ترمیم با تکثیر سلول های نوع II و کانون های فیبروتیک در نواحی زیرپلورال مشخص می شود ( Derks and Jacobovitz-Derks, 1977 ). از نظر میکروسکوپی، آسیب چند کانونی و ناهمگن است و از حداقل آسیب تا مناطقی که ادم و ارتشاح هموراژیک با رسوب فیبرین را نشان می‌دهند متغیر است ( Maute-Bello et al., 2008 ).

اسید اولئیک تزریق شده به ریه به طور موثر باعث تجمع نوتروفیل می شود ( Gonçalves de Albuquerque et al., 2012a, 2012b, 2012c ). در مقابل، به نظر می رسد ARDS ناشی از اسید اولئیک مستقل از نوتروفیل ها باشد . افزایش سطح TNF-α و IL-8 پس از تزریق اسید اولئیک ( بالارد-کرافت و همکاران، 2012 ) و همچنین IL-6، IL-1β، و کموکاین MIP -1α ( Gonçalves de Albuquerque et al., 2012b ) گزارش شد. از این رو، اسید اولئیک باعث سنتز واسطه های التهابی اصلی درگیر در ARDS بالینی می شود.

اجسام لیپیدی ادخال‌های سیتوپلاسمی هستند که در انواع مختلف سلولی وجود دارند و در سلول‌های درگیر در فرآیندهای التهابی و ایمونولوژیک افزایش می‌یابند. اجسام لیپیدی مکان‌های ممتازی هستند که واسطه‌های لیپیدی LTB 4 و PGE 2 را تولید می‌کنند ( Bozza and Viola, 2010 ). القای داخل تراشه اسید اولئیک تعداد لیپیدی بدن را افزایش داد، LTB 4 ، یک عامل کموتاکتیک قوی برای نوتروفیل ها ( ساموئلسون و همکاران، 1987 )، و PGE 2 ، که نقش مهمی در افزایش پاسخ ایمنی التهابی در سپسیس مرتبط با ARDS ( 201، ARDS ) دارد. در ARDS شدید، خونریزی می تواند وجود داشته باشد، همانطور که در بیماران با شدید دیده می شودلپتوسپیروز ( ماروتو و همکاران، 2010 )، مشابه خونریزی ریه ناشی از اسید اولئیک. علاوه بر این، آسیب ریه ناشی از اسید اولئیک به فعال سازی TLR4 وابسته نبود ( Gonçalves de Albuquerque et al., 2012b ).

اگرچه نقش التهاب در آسیب ریه ناشی از اسید اولئیک به نوعی بحث برانگیز است، تغییرات نفوذپذیری با تشکیل ادم غنی از پروتئین سازگار است.تغییرات بافتی آسیب ریه با اسید اولئیک با تغییرات عملکردی مشخص همراه است. نفوذپذیری میکروواسکولار ریوی با افزایش آب خارج عروقی ریه و نشت مایع غنی از پروتئین به داخل بینابینی و فضاهای هوا به طور قابل توجهی افزایش می یابد ( Gonçalves de Albuquerque et al., 2012b ).

روغن های جزئی با اولئیک بالا

فهرست GR ، در روغن های اولئیک بالا، 2022

6.1 مقدمه

اسید اولئیک (OA) به طور گسترده در لیپیدهای گیاهی، حیوانی، آجیل درختی، دریایی و جلبکی توزیع می شود. OA یک اسید چرب 18 کربنی است که حاوی یک پیوند دوگانه سیس در موقعیت 9 کربن است. نامگذاری اسیدهای چرب مدرن پیوندهای دوگانه را از انتهای انتهایی به جای انتهای کربوکسیل می شمارد و OA معمولاً به عنوان یک اسید چرب امگا 9 تعیین می شود. در چند دهه گذشته، OA به دلیل نگرانی های بهداشتی و تغذیه ای در مورد بیماری قلبی و عروق کرونر قلب و سایر بیماری ها و مصائب اهمیت بیشتری یافته است. تبدیل ایزومرهای OA تولید شده در طی هیدروژناسیون صنعتی به شدت توسط FDA از جمله مقادیر مجاز در غذاها و حذف هیدروژناسیون از وضعیت GRAS تنظیم شده است. در نتیجه،صنایع غذایی موظف شدند تا 1 ژانویه 2006، مواد غذایی را برای مطابقت با مقررات برچسب‌گذاری مجدداً فرموله کنند. روغن‌های با اولئیک بالا (HO) به عنوان جایگزین‌های چربی ترانس اهمیت پیدا کردند و امروزه در نتیجه اصلاح گیاهان و پیشرفت در بیوشیمی و بیوتکنولوژی گیاهی، روغن‌های HO تجاری شده و سهم بازار جهانی ایالات متحده را به خود اختصاص داده‌اند.

تعدادی از روغن های HO ممکن است جزئی تعریف شوند زیرا در مقادیر کم تولید می شوند یا به عنوان کنجکاوی آزمایشگاهی باقی می مانند. با این وجود، بسیاری از روغن های جزئی HO اثرات مثبتی بر سلامت انسان دارند. دیگران برای توسعه بیشتر وعده می دهند. این فصل پردازش، ترکیب و استفاده از روغن های HO جزئی را بررسی می کند. برای هدف بحث، روغن های HO جزئی حاوی 25٪ یا بیشتر اسید اولئیک هستند .

اسید اولئیک به عنوان یک بازدارنده سنتز اسیدهای چرب و کلسترول

Gabriele V. Gnoni ، ... Luisa Siculella ، در زیتون و روغن زیتون در سلامت و پیشگیری از بیماری، 2010

خلاصه نکات

اسید اولئیک اصلی ترین اسید چرب موجود در روغن زیتون است .

مولکول های فعال زیستی در روغن زیتون عبارتند از اسید اولئیک و برخی از اجزای جزئی، اساساً ترکیبات فنولی با فعالیت آنتی اکسیدانی بالا .

اسید اولئیک از بیوسنتز اسیدهای چرب و کلستروژنز در داخل بدن و همچنین در شرایط آزمایشگاهی جلوگیری می کند.

در موش‌ها، یک رژیم غذایی غنی از اسید اولئیک باعث کاهش قابل توجه فعالیت حامل سیترات (CiC)، یک پروتئین میتوکندریایی شد که به شدت با لیپوژنز مرتبط است.

در سلول‌های گلیومای C6، اسید اولئیک سنتز پالمیتات و کلسترول را از طریق کاهش فعالیت، فراوانی mRNA و سطح پروتئین آنزیم‌های تنظیم‌کننده سرعت در دو مسیر، یعنی استیل-کوآ کربوکسیلاز (ACC) و 3-هیدروکسی-3-متیل.

اسید اولئیک ممکن است به طور غیرمستقیم با کاهش بیان پروتئین اتصال دهنده عنصر تنظیم کننده استرول (SREBP) -1 و -2، که فاکتورهای رونویسی دخیل در بیان ژن لیپوژنیک و کلستروژنیک هستند، اثر خود را اعمال کند.

اسید اولئیک می تواند بیوسنتز اسیدهای چرب و کلسترول را از طریق افزایش تنظیم پروتئین کیناز فعال شده با AMP تنظیم کند که فسفریله می شود و در نتیجه هم استیل-CoA کربوکسیلاز و هم 3-هیدروکسی-3- متیل-گلوتاریل CoA ردوکتاز را غیرفعال می کند.

بر اساس نتایج گزارش شده در ادبیات، اثرات سالم روغن زیتون می تواند، حداقل تا حدی، با کاهش اسید اولئیک اسید چرب و سنتز کلسترول مرتبط باشد.

کرم های پوست ساخته شده با روغن زیتون

M. Adolfina Ruiz ، ... Visitación Gallardo ، در زیتون و روغن زیتون در سلامت و پیشگیری از بیماری، 2010

124.2.1 اسید اولئیک

اسید اولئیک از هیدرولیز روغن زیتون به دست می آید . در آب نامحلول و در الکل بسیار محلول است. این اسید به دلیل توانایی آن در واکنش با مواد قلیایی و تشکیل صابون‌هایی با خواص امولجنت، در تهیه فرمول‌های موضوعی به عنوان ماده کمکی ، به عنوان مثال، امولسیون‌ها استفاده می‌شود.

اسید اولئیک می تواند به عنوان تقویت کننده جذب از راه پوست چندین دارو عمل کند، زیرا باعث ایجاد اختلال در ساختار لیپید لایه شاخی می شود و اجازه نفوذ دارو را می دهد. این اسید آلی قادر است فراهمی زیستی کورتیکوئیدهای بتامتازون 17-بنزوات و بتامتازون 17-والرات (جدول 124.2)، کتورولاک (شکل 124.3)، مترونیدازول ، هیدروکورتیزون ، پروژسترون، بری نت 9 ، و استرادیول، پروژسترون 17، و استرادیول را.آدریان، 1988؛یوو همکاران، 1988). همچنین در آماده سازی از آن استفاده می شودلوسیون بنزیل بنزوات برای درمان گال . اسید اولئیک و لینولئیک می توانند باعث سرکوب در شرایط آزمایشگاهی رنگدانه های پوست شوند.

جدول 124.2 . پاسخ های بلانچینگ به: الف ) محلول های بتامتازون 17 بنزوات. و ب ) کرم‌های بتامتازون 17 والرات به ترتیب رتبه‌بندی مساحت زیر منحنی (AUC) که بر حسب فراهمی زیستی بیان می‌شوند.

آماده سازی

فراهمی زیستی اولیه a

فراهمی زیستی انسداد اول الف

(من)

(II)

(من)

(II)

راه حل ها

 2P

4.4

3.4

9.9

7.6

 NMP

3.6

3.3

5.3

4.9

 PG + OA

2.3

2.1

1.7

1.4

 PG + A

2.2

1.9

0.88

1.3

 DMF

2.1

1.9

1.4

1.9

 PG

1.6

1.4

1.8

1.8

 DMI + OA

1.0

0.92

1.7

1.5

 DMI

1.0

1.0

1.0

1.0

 DMI + A

0.90

0.83

0.56

0.69

کرم ها

 BC + OA

1.0

1.1

2.7

2.3

 قبل از میلاد *

1.0

1.0

1.0

1.0

 قبل از میلاد مسیح

0.99

0.98

0.98

0.75

 BC + A

0.94

1.1

4.0

 

همانطور که مشاهده شد، به جز DMI، حلال های آزمایش شده تقویت کننده نفوذ هستند. اسید اولئیک به وضوح فراهمی زیستی استروئید را در مقایسه با DMI افزایش می دهد. اختصارات استفاده شده در جدول: 2P: 2-pyrrolidone، NMP: N-methyl-2-pyrrolidone; DMF: دی متیل فرمامید. الف: آزون؛ OA: اسید اولئیک؛ BC: betnovate cream; قبل از میلاد * : کرم betnovate، آماده سازی کنترل. PG: پروپیلن گلیکول؛ DMI: دی متیل ایزوسورباید. a برای محلول‌های استروئیدی، که با روابط تعریف می‌شود: (i) AUC برای محلول استروئیدی/AUC برای استروئید در DMI. (ii) مجموع امتیاز ممکن برای محلول استروئیدی (%)/مجموع نمره کل ممکن برای استروئید در DMI (%). برای کرم های بتامتازون 17 والرات، روابط مشابهی اعمال می شود اما مخرج آن کنترل BC است.

(بازتولید شده از Bennet و همکاران، 1985 ، با اجازه از Pharmaceutical Press، حق چاپ 1985.)

 

برای دانلود تصویر در اندازه واقعی وارد شوید

شکل 124.3 . سطوح پلاسمایی کتورولاک و کتورولاک ترومتامین پس از تجویز کتورولاک از طریق پوست در پروپیلن گلیکول/آب (○)، پروپیلن گلیکول/لینولئیک اسید (□)، پروپیلن گلیکول/اسید اولئیک (Δ)، پروپیلن گلیکول/آب/توئین ® 20 (∇ کترولین و کترولاک) گلیکول/LA (■) و پروپیلن گلیکول/ اسید اولئیک (▴).

(بازتولید شده از یو و همکاران، 1988 ، با اجازه مهربان Springer Science and Business Media، حق چاپ 1988.)

اثر نوروتروفیک اسید اولئیک

José M. Medina , Arantxa Tabernero , in زیتون و روغن زیتون در سلامت و پیشگیری از بیماری، 2010

156.4 اولئیک اسید یک عامل نوروتروفیک برای تمایز عصبی است

اسید اولئیک تنها اسید چرب سنتز و ترشح شده توسط آستروسیت ها در حضور آلبومین بود که نشان می دهد این پدیده هدف خاصی دارد. در واقع، تنها پیوند دوگانه اولئیک اسید برای افزایش شدید سیالیت غشاهای بیولوژیکی کافی است. از آنجایی که سیالیت غشاء برای نورون‌ها حیاتی است، ادغام فسفولیپیدهای اسید اولئیک در یک ناحیه مجزا از غشا می‌تواند به طور قابل‌توجهی ویژگی‌های غشاء را تغییر دهد. در توافق با این، اسید اولئیک ترجیحاً در بازهای نوریتی گنجانده می شود ( Tabernero et al., 2001).، نشان می دهد که افزایش سیالیت در مکان های آکسون ها و/یا دندریت های تازه در حال ظهور مورد نیاز است. این امر جوانه زدن غشاء را در طول رشد نوریت همراه با افزایش انعطاف پذیری برای جهت گیری آکسون تسهیل می کند.

GAP-43 به وضوح در طول رشد مغز وجود دارد، اما محتوای آن در بزرگسالی به شدت کاهش می یابد، زمانی که حضور GAP-43 به مناطق عصبی با انعطاف پذیری بالا یا سیناپس های انحصاری خاص در طول تقویت طولانی مدت محدود می شود. در نتیجه، GAP-43 ممکن است نقش مهمی در تمایز عصبی ایفا کند. در حمایت از این، وجود اسید اولئیک به طور قابل توجهی سنتز GAP-43 را افزایش می دهد که در امتداد ساختارهای آکسونی توزیع شده است ( Tabernero et al., 2001 ). در واقع، وجود اسید اولئیک منجر به تجمع نورون‌ها در حالت معمولی خاکستری/ماده سفید می‌شود که در داخل بدن مشاهده می‌شود. علاوه بر این، حضور آکسون‌های بلند شده اسید اولئیک، که با نورون‌های دیگر تماس می‌گیرند، بنابراین شبکه‌های عصبی مشاهده‌شده در CNS را تقلید می‌کنند ( شکل 156.4).). این پدیده با افزایش سنتز GAP-43 همراه بود که ممکن است نقش مهمی در ایجاد آکسون داشته باشد ( Tabernero et al., 2001 ).

 

برای دانلود تصویر در اندازه واقعی وارد شوید

شکل 156.4 . اسید اولئیک باعث تمایز عصبی می شود که با رشد آکسونی و افزایش بیان GAP-43 مشخص می شود. نورون ها به مدت 3 روز در محیط مشخص حاوی 2% (w/v) BSA در غیاب (A) یا در حضور 100  میکرومولار اسید اولئیک (B) کشت داده شدند. نورون ها برای ایمونوسیتوشیمی GAP-43 ثابت و پردازش شدند. عکس های فاز (پانل های چپ) و فلورسانس (پانل های سمت راست) از همان میدان گرفته شد. نوار = 70  میکرومتر

به دست آمده از مدینه و تابرنرو، 2002 .

اسکلت سلولی پایه ای را برای ازدیاد طول نوریت و تثبیت بعدی آکسون ها و دندریت ها فراهم می کند. اجزای اسکلت سلولی، به ویژه میکروتوبول ها، برای تشکیل و نگهداری نوریت بسیار مهم هستند. آنها داربست داخلی را برای رشد نوریت ها فراهم می کنند. میکروتوبول ها از یک استوانه هسته ای تشکیل شده اند که از هترودیمر مونومرهای آلفا و بتا توبولین ساخته شده است . پروتئین های مختلفی به نام پروتئین های اتصال میکروتوبولی به پلیمرهای توبولین متصل می شوند. این مورد در مورد پروتئین‌های تقویت‌کننده مونتاژ میکروتوبول است که به عنوان پروتئین مرتبط با میکروتوبول یا MAPs نامیده می‌شوند ( Matus 1991 ؛ Maccioni and Cambiazo، 1995 ) که با توبولین تعامل می‌کنند و باعث تجمع آنها می‌شوند.سرانو و همکاران، 1984 ). یکی از فراوان‌ترین MAPها در سیستم عصبی مرکزی پستانداران، MAP-2 است که ایزوفرم‌های متعددی را به دلیل پیوند جایگزین یک پیش mRNA رونویسی شده از یک ژن واحد نشان می‌دهد ( Maccioni and Cambiazo، 1995 ). بنابراین، ایزوفرم های MAP-2a و MAP-2b (MAP-2 a + b) به طور خاص در سوما و دندریت های عصبی قرار دارند و بیان آنها از نظر رشدی تنظیم می شود. در نتیجه، تمایز دندریتی را می توان با بیان MAP-2 a+b دنبال کرد ( Cáceres et al., 1984 ). نتایج ما نشان می‌دهد که اسید اولئیک بیان MAP-2 را القا می‌کند و تمایز دندریتی را نشان می‌دهد. علاوه بر این، حضور اسید اولئیک باعث انتقال MAP-2 از سوما به دندریت می شود ( رودریگز-رودریگز و همکاران، 2004).). بنابراین منطقی است که پیشنهاد کنیم اسید اولئیک تمایز نورونی را در کشت تقویت می کند ( شکل 156.5 ).

 

برای دانلود تصویر در اندازه واقعی وارد شوید

شکل 156.5 . اسید اولئیک باعث تمایز عصبی می شود که با رشد آکسونی و دندریتیک مشخص می شود. فتومیکروگراف کانفوکال یک نورون رنگ آمیزی شده برای GAP-43 (خاکستری) و MAP-2 (سفید) که از کشت انجام شده با چگالی کم (50000 سلول  در سانتی متر مربع ) در محیط مشخص حاوی 2٪ BSA + 100  میکرومولار اسید اولئیک به دست آمده است. در غیاب اسید اولئیک، هیچ رنگپذیری تشخیص داده نشد.

ویتامین ها

تام برودی ، در بیوشیمی تغذیه (ویرایش دوم)، 1999

اسیدهای چرب غیر ضروری را می توان غیراشباع و دراز کرد

اسید اولئیک (18:1ω9)، یک اسید چرب تک غیراشباع ، اسید چرب اصلی در شیر انسان است. اسید اولئیک و همچنین محصولات حاصل از اشباع و طویل شدن بیشتر آن، اسیدهای چرب امگا 9 نامیده می شوند اسید چرب امگا 9 24:1ω9 یک اسید چرب اصلی در غشای اعصاب است. اسید چرب امگا 9 20:3ω9 رااسید مید می نامند . اسید مید در پاسخ به کمبود در بدن تجمع می یابددر اسیدهای چرب ضروری ، و برخی تصورات وجود دارد که اسید مید ممکن است با کاهش اسید لینولئیک ، در خدمت اهداف ساختاری در غشاها جبران کند. اسید مید احتمالاً برای سنتز هیچ هورمونی استفاده نمی شود.

 فرمول ساخت رنگ زیره کفش PU+فرمولاسیون رنگ زیره کفش PVC

روش تولید چسب صنعتی+فرمول چسب همه کاره+فرمولاسیون چسب پی یو+طرز تولید چسب فرنگی+طریقه ساخت چسب کفاشی+ساخت زیره کفش

 

 

 

سقز (که به آن روح سقز ، روغن سقز ، تربنتین ، تربنتن ، تربینتین و به زبان محاوره ای سقز نیز می گویند ) [2] سیالی است که از تقطیر رزین برداشت شده از درختان زنده، عمدتاً کاج ، به دست می آید . به طور عمده به عنوان یک حلال تخصصی استفاده می شود ، همچنین منبعی از مواد برای سنتزهای آلی است .

سقز

سقز تقطیر شده در موزه کشاورزی و دهکده تاریخی جورجیا همانطور که در حدود سال 1900 انجام شد
شناسه ها
شماره CAS
کارت اطلاعات ECHA 100.029.407 این را در ویکی داده ویرایش کنید
شماره EC
  • 232-688-5
PubChem CID
UNII
داشبورد CompTox EPA )
خواص [1]
فرمول شیمیایی 10 16
جرم مولی 136.238  g·mol -1
ظاهر مایع چسبناک
بو صمغی
نقطه ذوب 55- درجه سانتی گراد (67- درجه فارنهایت؛ 218 کلوین)
نقطه جوش 154 درجه سانتی گراد (309 درجه فارنهایت؛ 427 کلوین)
حلالیت در آب 20 میلی گرم در لیتر
خطرات
NFPA 704 (الماس آتشین)
نقطه اشتعال 35 درجه سانتی گراد (95 درجه فارنهایت؛ 308 کلوین)

دمای خود اشتعال
220 [1]  درجه سانتی گراد (428 درجه فارنهایت؛ 493 K)
به جز مواردی که غیر از این ذکر شده است، داده ها برای مواد در حالت استاندارد آنها (در دمای 25 درجه سانتیگراد [77 درجه فارنهایت]، 100 کیلو پاسکال) ارائه می شود.

سقز از ترپن ها ، عمدتاً مونوترپن های آلفا و بتا پینن ، با مقادیر کمتری از کارن ، کامفن ، دی پنتن و ترپینولن تشکیل شده است . [3] سقز معدنی یا سایر تقطیرهای نفتی برای جایگزینی سقز استفاده می شود - اگرچه مواد شیمیایی تشکیل دهنده بسیار متفاوت است. [4]

علم اشتقاق لغات

کلمه سقز (از طریق فرانسوی و لاتین ) از کلمه یونانی τερεβινθίνη terebinthine گرفته شده است ، به نوبه خود شکل مؤنث (برای مطابقت با جنسیت مؤنث کلمه یونانی، که به معنای "رزین" است) از یک صفت (τερεβίνθινος) مشتق شده از اسم یونانی (τερέβινθος) برای درخت تربینت . [5]

اگرچه این کلمه در ابتدا به تراوش صمغی درختان تربینت (مانند سقز Chios، سقز قبرس و سقز ایرانی) اشاره داشت، [6] [7] اکنون به تراوش درختان مخروطی ، یعنی سقز خام اشاره دارد (مثلا سقز ونیز اولئورسین کاج اروپایی است )، [8] روغن روغنی که بخشی از روغن آن است. استفاده بعدی امروزه بسیار رایج تر است. [9]

درختان منبع

سیستم هرتی " در حال استفاده بر روی درختان سقز در شمال فلوریدا، در حدود 1936کندن درخت سقز در جورجیا (ایالات متحده)، حدود 1906-20کارخانه تقطیر سقز در مانلین، کارولینای شمالیساختار شیمیایی α-پینن ، جزء اصلی سقز

کاج های مهم برای تولید سقز عبارتند از: کاج دریایی ( Pinus pinaster )، کاج حلب ( Pinus halepensis )، کاج ماسون ( Pinus massoniana )، کاج سوماترا ( Pinus merkusii )، کاج بلند ( Pinus palustris )، کاج لوبلی ( Pinus taedaeotios ) پوندروزا ).

برای ضربه زدن به لایه های تولید کننده شیره درخت، سقزسازها از یک سری هک برای جدا کردن پوست درخت کاج استفاده کردند. درختان کاج پس از کنده شدن پوست، سقز خام ( اولئورسین ) را روی سطح زخم به عنوان یک اقدام حفاظتی برای بستن دهانه، مقاومت در برابر قرار گرفتن در معرض میکروارگانیسم ها و حشرات و جلوگیری از از دست رفتن شیره حیاتی ترشح می کنند. سقزها درختان را در رگه های V شکل در طول تنه زخم می کردند تا سقز خام را به داخل ظروف هدایت کنند. سپس جمع آوری شد و به ارواح سقز تبدیل شد. عملکرد سقز خام ممکن است با استفاده از علف‌کش‌های پاراکوات در چوب در معرض تا 40 درصد افزایش یابد . [10]

برش های V شکل به دلیل شباهتشان به سبیل های گربه، "گربه صورت" نامیده می شوند. این علائم روی درخت کاج نشان می دهد که از آن برای جمع آوری رزین برای تولید سقز استفاده شده است. [11]

تبدیل سقز خام به روغن سقز

سقز خام جمع‌آوری‌شده از درختان ممکن است با تقطیر با بخار آب در دستگاه بخار مسی تبخیر شود . کلوفون مذاب پس از تقطیر سقز در ته های ساکن باقی می ماند. [10] چنین سقز سقز صمغ نامیده می شود . [12] اصطلاح سقز صمغ ممکن است به سقز خام نیز اشاره داشته باشد که ممکن است باعث سردرگمی شود.

سقز می‌تواند از تقطیر مخرب چوب کاج، [3] مانند کنده‌های کاج، ریشه‌ها و بریده‌های خرد شده، با استفاده از انتهای سبک بخش نفتای سنگین (با جوشش بین 90 تا 115 درجه سانتی‌گراد یا 195 تا 240 درجه فارنهایت) از یک پالایشگاه نفت خام استخراج شود . به این گونه سقز سقز چوبی می گویند . استخراج چند مرحله ای ضد جریان معمولا استفاده می شود، بنابراین نفتای تازه ابتدا با چوب شسته شده در مراحل قبلی تماس می گیرد و نفتای مملو از سقز از مراحل قبلی قبل از تقطیر در خلاء با چوب تازه تماس می گیرد تا نفتا را از سقز بازیابی کند. چوب شسته شده برای بازیابی اضافی نفتا قبل از سوزاندن بخارپز می شودبازیابی انرژی . [13]

سقز سولفات

هنگام تولید خمیر چوب شیمیایی از کاج یا سایر درختان مخروطی ، سقز سولفات ممکن است از گاز تولید شده در دستگاه هاضم خمیر فرآیند کرافت متراکم شود . متوسط بازده سقز سولفات خام 10-5 کیلوگرم بر تن خمیر است. [14] مگر اینکه سقز سولفات برای تولید انرژی در آسیاب سوزانده شود، ممکن است به اقدامات درمانی اضافی برای حذف آثار ترکیبات گوگردی نیاز داشته باشد . [15]

مصارف صنعتی و سایر مصارف نهایی

حلال

سقز به عنوان یک حلال برای نازک کردن رنگ های روغنی ، برای تولید لاک و به عنوان ماده اولیه برای صنایع شیمیایی استفاده می شود. استفاده از آن به عنوان یک حلال در کشورهای صنعتی تا حد زیادی با جایگزین های بسیار ارزان تر سقز به دست آمده از نفت مانند روح سفید جایگزین شده است . محلول سقز و موم زنبور عسل یا موم کارناوبا از دیرباز به عنوان واکس مبلمان استفاده می شده است.

منبع ترکیبات آلی

سقز همچنین به عنوان منبع مواد اولیه در سنتز ترکیبات شیمیایی معطر استفاده می شود. کافور ، لینالول ، آلفا ترپینئول و ژرانیول که به طور تجاری مورد استفاده قرار می گیرند معمولاً از آلفا پینن و بتا پینن تولید می شوند که دو جزء اصلی شیمیایی سقز هستند. این پینن ها با تقطیر جدا و خالص می شوند. مخلوطی از دی ترپن ها و تری ترپن ها که پس از تقطیر سقز به عنوان باقیمانده باقی می ماند به عنوان رزین فروخته می شود .

اکسیر دارویی

سقز و عرقیات نفتی مانند روغن زغال سنگ و نفت سفید از زمان های بسیار قدیم به عنوان درمان های خانگی موضعی و گاهی داخلی مورد استفاده دارویی بوده است. به طور موضعی برای ساییدگی ها و زخم ها، درمان شپش و هنگامی که با چربی حیوانی مخلوط می شود به عنوان ساینده سینه یا استنشاق برای بیماری های بینی و گلو استفاده می شده است. [16] مالش سینه Vicks همچنان حاوی سقز در فرمولاسیون خود است، اگرچه نه به عنوان یک ماده فعال. [17]

سقز، که اکنون برای مصرف خطرناک شناخته می شود، دارویی رایج در میان دریانوردان در دوران اکتشاف بود . این یکی از چندین محصولی بود که در ناوگان فردیناند ماژلان در اولین دور زدن کره زمین حمل شد . [18] مصرف داخلی آن به عنوان درمانی برای انگل های روده ای مورد استفاده قرار گرفت . این به دلیل سمی بودن این ماده شیمیایی خطرناک است. [19] [20]

تنقیه سقز ، یک پاک کننده بسیار خشن، قبلا برای یبوست یا نهفتگی سرسخت استفاده می شد. [21] تنقیه سقز همچنین به مخالفان سیاسی در آرژانتین پس از استقلال به صورت تنبیهی داده شد. [22]

طاقچه استفاده می کند

خطرات

الماس آتشین NFPA 704

بخار آن به عنوان یک حلال آلی می تواند پوست و چشم ها را تحریک کند، به ریه ها و سیستم تنفسی و همچنین به سیستم عصبی مرکزی در هنگام استنشاق آسیب برساند و در هنگام بلعیدن باعث آسیب به سیستم کلیوی شود. [28] بلع می تواند باعث احساس سوزش، درد شکم، حالت تهوع، استفراغ، گیجی، تشنج، اسهال، تاکی کاردی، بیهوشی، نارسایی تنفسی، [ 29] و پنومونی شیمیایی شود.

اداره ایمنی و بهداشت شغلی (OSHA) حد قانونی ( محدودیت قرار گرفتن در معرض مجاز ) برای قرار گرفتن در معرض سقز در محل کار را 100 ppm (560 میلی گرم بر متر مکعب ) در یک روز کاری 8 ساعته تعیین کرده است. همین آستانه توسط مؤسسه ملی ایمنی و بهداشت شغلی (NIOSH) به عنوان حد مجاز قرار گرفتن در معرض (REL) پذیرفته شد. در سطوح 800 ppm (4480 mg/m3)، سقز بلافاصله برای زندگی و سلامت خطرناک است . [30]

همچنین ببینید